ЕУ није тражила оставку Ђукановића

Агенције
ЕУ није тражила оставку Ђукановића

Подгорица/Брисел - Портпарол европског комесара за проширење Петер Стано демантовао наводе Небојше Медојевића да су европски званичници тражили да Мило Ђукановић поднесе оставку.

Наиме, лидер Покрета за промjене Небојша Медојевић је изјавио да су европски званичници, током званичне посjете Мила Ђукановића Бриселу, тражили да црногорски премијер поднесе оставку на ту функцију.

Стано је, у саопштењу достављеном црногорским медијима, навео да обично не коментарише садржаје састанака иза затворених врата.

Ово је изузетак, јер желимо да разјаснимо да су овакве тврдње апсолутно нетачне, казао је Стано.

Према његовим рijечима, ЕУ и њени представници никада не би доводили у питање демократске процесе у партнерским земљама и вољу коју су гласачи исказали путем изборног резултата.

Медојевићеве наводи да је "бриселска администрација тражила оставку Ђукановића" раније данас демантовало је и Министарство иностраних послова и европских интеграција Црне Горе.

Приликом свих сусрета како са високим представницима ЕУ, тако и представницама држава чланица, никада, па ни током посљедњег боравка у Бриселу, није помињана тема коју Медојевић помиње.

Напротив, приликом свих сусрета исказана је пуна подршка за наставак сарадње са Владом Црне Горе, чији је главни спољнополитички приоритет европска и евроатлантска интеграција, наводи се у реаговању Министарства иностраних послова и европских интеграција.

Ђукановић је данас, у црногорском парламенту, поручио да неће поднијети оставку на ту функцију.

"Нећу поднијети оставку", казао је Ђукановић током премијерског сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана