Ерјавец: ”Словенија није прислушкивана”

Танјуг
Ерјавец: ”Словенија није прислушкивана”

Љубљана - Словеначки шеф дипломатије Карл Ерјавец изјавио је да му је амерички амбасадор у Љубљани гарантовао да САД службе нису шпијунирале Словенију.

Поводом афере о којој посљедњих дана пишу медији да је америчка Национална агенција за безбједност шпијунирала чак и установе ЕУ и представништва неких европских држава, Ерјавец је члановима скупштинског Одбора за спољну политику рекао да му је јуче амерички амбасадоро у Словенији Џозеф Мушомели казао да “по његовим информацијама” Словенија није прислушкивала.

Ипак, додао је Ерјавец, амбасадор Мушомели је рекао да ће ту ствар још једном провјерити, пренијели су словеначки медији.

Ерјавец је казао да је тешко оцијенити како ће афера око наводних шпијунских активности САД према европским државама дјеловати на односе ЕУ и Америке и на планирани почетак њихових преговора о закључивању споразума о слободној трговини.

Много је тога још нејасно, рекао је Ерјавец, додавши да ће се више моћи рећи након сљедећег састанка министара спољних послова земаља чланица ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана