Џомић: Неће бити литије у славу апостола Марка - заштитника Подгорице

Срна
Џомић: Неће бити литије у славу апостола Марка - заштитника Подгорице

ПОДГОРИЦА - Марковданска литија у Подгорици неће бити одржана јер је на снази забрана јавних окупљања, рекао је подгорички парох и координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске протојереј ставрофор Велибор Џомић. Марковданска литија са моштима Светог Симеона Дајбабског традиционално се одржава сваког 8. маја поводом Светог Марка - славе града Подгорице.

 

"Традиционалне Марковданске литије ове године неће бити због забрана које су на снази. Шта ће бити у наредним данима видјећемо и јавност ће бити благовремено обавијештена", рекао је Џомић Срни.

Он је додао да ће Света литургија бити служена на исти начин као и претходних дана.

У Никшићу се 12. маја, на празник Светог Василија Острошког, организује свенародна литија која пролази никшићким улицама, а да ли ће и на који начин ове године бити одржана, биће познато наредних дана.

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић позвао је Његово високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Амфилохија да позове вјерни народ и предводи литију у уторак, 12. маја, улицама Никшића.

За Ђурђевдан, 6. маја, свештеници Епархије будимљанско-никшићке прошли су у литији централном улицом Берана поводом славе тог града и Манастира Ђурђеви Ступови - Ђурђевдана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана