Добитник НИН-ове награде претио градоначелнику Ниша

Танјуг
Добитник НИН-ове награде претио градоначелнику Ниша

Ниш - Портпарол Полицијске управе у Нишу Лидија Павловић рекла је Танјугу да је полиција добила пријаву због претње градоначалнику Ниша Зорану Перишићу.

Она је рекла и да ће против особе која је послала претећи SMS бити поднијета кривична пријава због угрожавања сигурности.

Поруку Перишићу послао је нишки књижевник Зоран Ћирић, који је затим СМС поруком обавјестио још неке нишке функционере да је запретио нишком градоначелнику.

"Био сам изненађен таквом поруком Ћирића. Данас сам добио његову нову поруку у којој се извињава и каје због онога што је учинио", рекао је Танјугу предснедник Скупштине града Миле Илић.

Ћрић је на позив Танјуга да разјасни и прокоментарише цио случај, само рекао да "нема коментар".

Перишић: Нисам забринут за своју безбједност

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је вечерас да претеће СМС поруке нишког књижевника Зорана Ћирића које се односе на њега нису директно послате на његов телефон, већ да их је добило неколико важних људи у политици града који су га о томе обавјестили.

Перишић је, на конференцији за новинаре, рекао да није забринут за своју безбедност и да је послије сазнања за садржину порука које су му прослијеђене од оних који су их добили, поднио пријаву полицији.

Поруке нису биле анонимне, а онај који их је послао је човјек са којим сам се изљубио уручујући му највише градско признање "11. јануар", са којим сам тада ручао и послије тога се са њим нисам срео и видио, казао је Перишић.

"Нисам забринут, али ми не пријају јер се помиње и моје окружења", казао је нишки градоначелник.

Он је додао да је био у ситуацији да "забоде прст у око" неким људима који су злоупотребљавали градску имовину.

"Био сам у ситуацији да сазнам као градоначелник за сумњу у постојање кривичног дела и морао сам да реагујем", рекао је Перишић не повезујући те примјере са порукама које слао Ћирић.

"Не знам зашто је то урадио", прокоментарисао је Перишић претеће поруке Ћирића и додао да он као градоначелник нема обезбјеђење.

Перишић је рекао да послије онога што се догодило са претећим порукама "свако треба да ради свој посао".

"Ја морам да се питам да ли смета Перишић или СНС", казао је нишки градоначелник који је и предсједник Градског одбора те партије у Нишу.

Упитан да прокоментарише најаву из СНС да ће бити смјена неких градоначелника, Перишић је рекао "да је он у раду увек давао све од себе, а да ли ће тај рад бити оцењен као добар то ћемо видети".

"Мој рад је до сада оцењиван као добар", казао је Перишић и напоменуо да се пласирају разне дезинформције о томе како је Градски одбор распуштен или како су постављени повереници.

"Све то није тачно, ја сам председник Градског одбора СНС у Нишу", казао је Перишић.

Коментаришући да те дезинфорамције долазе из СНС, Перишић је рекао да у свакој странци има фракција, да неки људи мисле да заслужују више, али да је недопустиво да неко урушава углед странке ради својих личних интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана