Ђукановић испитан у Специјалном тужилаштву

ГС
Ђукановић испитан у Специјалном тужилаштву

ПОДГОРИЦА – Бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у четвртак је у Специјалном државном тужилаштву, у својству свједока, одговарао на питања тужиоца о својим сазнањима да се на њега наводно припрема атентат.

Из канцеларије бившег предсједника Црне Горе потврдили су „Вијестима“ да је Ђукановић пред специјалним тужиоцем говорио о својим сазнањима.

- Дaо је исказ у својству свједока на тему припреме атентата на њега и предочио специјалном тужиоцу своја сазнања, казали су из канцеларије.

Ђукановић је у првој половини јула ове године обавијестио црногорске надлежне органе да је добио информацију да се на њега припрема атентат.

„Ранији предсједник је добио наведeну информацију од одређених међународних званичника из обавјештајне заједнице и са том информацијом упознао је државне органе“, одговорено је љетос „Вијестима“ из Ђукановићеве канцеларије.

Извор близак Ђукановићу рекао је тада „Вијестима“ да га је високи страни војни званичник са Косова обавијестио да организована криминална група из једне сусједне земље наводно планира да изврши атентат, због чега је он обавијестио надлежне о својим сазнањима.

У првим данима стигле су информације из Управе полиције, која је тврдила да није упозната са овим податком, те да их о томе није обавијестио ни бивши предсједник Црне Горе, али ни међународни званичници из обавјештајне заједнице, као ни Агенција за националну безбједност...

АНБ је 13. јула поподне обавијестила Управу полиције да су добили оперативни податак да се наводно спрема убиство бившег шефа државе и Демократске партије социјалиста, а ту информацију наводно су добили три дана прије него што су упознали колеге у полицији.

Извор „Вијести“ из тајне службе тада је потврдио да је Агенција са партнерским службама провјеравала и истраживала тај оперативни податак, те да због међународних провјера нису одмах обавијестили Управу полиције да је могуће угрожена безбједност Ђукановићу, пишу Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана