Ђукановић: Афера “Снимак” опозициона манипулација

Танјуг
Ђукановић: Афера “Снимак” опозициона манипулација

Подгорица - Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је данас да је афера “Снимак” плод опозиционе манипулације, како би остварила бољи резултат на априлским предсједничким изборима у тој држави.

- Афера “Снимак” је продукт “типично балканске политичке илузије да се до изборног успјеха може доћи манипулацијама, манирима слабића свјесног да није у стању да се бирачима представи новим квалитетом, па стога опредјељеног да свој хендикеп покуша надомјестити дискредитовањем политичке конкуренције, казао је Ђукановић у Скупштини Црне Горе.

Он је, током премијерског сата, рекао да је тако и афера “Снимак” постала, како је навео, обавезан дио фолклора сваке предизборне кампање.

Скупштина Црне Горе раније је формирала Анкетни одбор за расвјетљавање афере “Снимак”, а током парламентарне истраге биће саслушано 15 државних и функционера ДПС-а, међу којима и Ђукановић.

Афера “Снимак” у вези је са објављивањем аудио снимака са сједница органа ДПС на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности уочи прошлогодишњих парламентарних избора.
                                                                                                                                                                                                                                                                            Анкетни одбор до сада је саслушао више функционере ДПС-а, сви они су негирали наводе да је приликом запошљавања било фаворизавања чланова те партије.

Одлуком о формирању Анкетрног одбора предвиђено је да на челу тог тијела буде представник опозиције, односно Коча Павловић из Демократског фронта.

Према одлуци о формирању, Анкетни одбор има на располагању 45 дана за провођење парламентарне истраге.

Након тога, у року од највише седам дана треба да сачини извјештај и достави га Скупштини Црне Горе.
                                                                                                                                                                                                                                                                      Замјеник врховног државног тужиоца Црне Горе Веселин Вучковић саопштио је раније да је покренут и истражни поступак у вези са афером  “Снимак”, додајући да испитивање тог случаја неће трајати у недоглед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана