Демократска Црна Гора траже ослобађање свештеника и напуштање парламента

Танјуг
Демократска Црна Гора траже ослобађање свештеника и напуштање парламента

ПОДГОРИЦА - Демократска Црна Гора позвала је све своје одборнике у локалним скупштинама да одмах напусте рад пленарних засиједања, све до пуштања на слободу епископа Јоаникија и свештеника.

Такође, позвали су посланике опозиције да одмах напусте рад у пленуму и свим радним теијлима Скупштине Црне Горе све до, како наводе, стварања услова за поштовање Устава, закона, загарантованих људских права и слобода и слободних избора у Црној Гори.

Захтјевају од надлежних органа да одмах пусте на слободу епископа Јоаникија и свештенике.

Демократска Црна Гора најоштрије је осудила "нељудско и кукавичко поступање полиције у Никшићу".

- Као последње кукавице, у глуво доба ноћи, са блиндираним возилима, надајући се да се тако њихов кукавичлук неће чути и видјети, по директном налогу директора Управе полиције Веселина Вељовића полиција је на дан највећег православног свеца са нашег тла, у граду чији је заштитник, дошла да као криминалце хапси владике и свештенике. Да хапсе људе који од имовине немају ништа до вјеру којој су посветили живот - поручују Демократе.

У саопштењу наводе, да се још једном показало да је Црна Гора, "под ДПС-ом, држава селективне правде", која је, како истичу, неупоредиво гора од неправде, у којој се брутално обрачунава са неистомишљеницима.

- Не дозвољава се вјерском великодостојнику да наредног дана дође на саслушање, већ га приводе под окриљем ноћи као криминалца, намерно покушавајући да тако испровоцирају инциденте и да угрозе мир - поручују Демократе.

У тој странци кажу да су епископ Јоаникије и свештенство у најкритичнијим тренуцима својом мудрошћу и разборитошћу спречили продубљивање тензија.

- Овим путем захтјевамо од надлежних органа да одмах пусте на слободу епископа Јоаникија и свештенике. Напомињемо да су синоћњи догађаји у Никшићу потврдили аргументацију Демократа о неопходности бојкота свих институција и предстојећих парламентарних избора - наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана