Црна Гора: Вјерници ће моћи да присуствују вјерским обредима

Срна
Црна Гора: Вјерници ће моћи да присуствују вјерским обредима

Вјерници у Црној Гори од сутра ће моћи да присуствују вјерским обредима, али уз обавезно поштовање прописаних мјера заштите од вируса корона, саопштило је Национално координационо тијело за заразне болести.

Према прописаним правилима, у вјерском објекту може бити само једна особа на 10 метара квадратних, испред објекта максимум 20, уз поштовање минималне дистанце од два метра.

На улазу мора бити истакнута информација о максималном броју људи унутар објекта, сви осим свештеника морају носити маске, а обавезна је дезинфекција руку при уласку и изласку.

Забрана окупљања, како су навели их Националног координационог тијела, остаје на снази.

Рад здравствених установа у Црној Гори, с обзиром на повољну епидемиолошку ситуацију, од сутра ће бити нормализован.

Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић рекао је да је циљ да се обезбиједи постепена доступност специјалистичких прегледа за све пацијенте.

Од сутра ће бити омогућен и саобраћај личним возилима и јавни превоз путника унутар региона у Црној Гори.

У приморски регион спадају Херцег Нови, Котор, Тиват, Будва, Бар и Улцињ, заједно са Цетињем, а у централни Подгорица, Даниловград, Тузи, Цетиње, Никшић, Шавник и Плужине.

Сјеверни регион обухвата Пљевља, Жабљак, Бијело Поље, Беране, Мојковац, Колашин, Плав, Рожаје, Андријевицу, Петњицу и Гусиње.

Из Националног координационог тијела за заразне болести су напоменули да се од сутра у потпуности отвара унутрашњи поморски саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана