Црна Гора: Ухапшена особа због покушаја организовања скупа код храма у Подгорици

Срна
Црна Гора: Ухапшена особа због покушаја организовања скупа код храма у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Полиција је у Подгорици лишила слободе мушкарца чији су иницијали Б.В. због сумње да је покушао да организује окупљање грађана у што већем броју испред Храма Христовог Васкрсења у овом граду, саопштено је данас из Управе полиције Црне Горе.

Из полиције истичу да се сумња да је Б.В. у договору са М.Б, Б.Б. и другим лицима покушао да организује окупљање грађана, због чега се сумњичи да је извршио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

"Како указују подаци до којих је криминалистичка полиција дошла током оперативних и истражних активности, план ових лица био је да окупе грађане у 17.50 часова код храма како би присуствовали молебану у овом вјерском објекту у 18.00 часова, након чега су планирали да организовано у колони блокирају кружни ток и саобраћајнице код Атлас капитал центра", истакнуто је у саопштењу.

Полиција је навела да је, располажући информацијама о оваквим намјерама, спријечила већа окупљања и нереде у главном граду.

"Након извршеног вјештачења и форензичке анализе мобилног телефона В.Б. прикупљени су материјални докази и он је лишен слободе. Упознат је надлежни тужилац по чијем налогу су од М.Б. и Б.Б. прикупљена обавјештења на записник, а у току је прикупљање материјалних доказа у односу на њихову улогу за организовање нереда", навели су из полиције.

Подгоричка полиција је саопштила да је "превентивним дјеловањем и ефикасним спровођењем активности из своје надлежности спријечила окупљање грађана испред храма, окупљање грађана у Зети, као и покушај груписања и кретања у колони".

"Располажући информацијама о оваквим намјерама грађана, чврстом и видљивом поставком полицијских снага, и истрајним и одлучним дјеловањем саобраћајне полиције спријечено је и формирање веће колоне возила и блокирања саобраћаја", наведено је у саопштењу.

Полиција и тужилаштво спроводе активности на идентификацији свих лица која су учествовала у планирању нереда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана