Црна Гора: Кривичне пријаве против четири свештеника СПЦ због Ђурђевданске литије

Срна
Црна Гора: Кривичне пријаве против четири свештеника СПЦ због Ђурђевданске литије

БЕРАНЕ - Центар безбједности Беране поднио је кривичну пријаву против четири свештеника Манастира Ђурђеви ступови, као и против лица чији су иницијали В.В. из тог града, због сумње да су током ђурђевданске литије извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Основно државно тужилаштво у Беранама саопштило је да ће у наредном периоду саслушати осумњичене и обавити друге мјере и радње неопходне за доношење одлуке и вези са овим случајем.

- По налогу Основног тужилаштва у Беранама, а у вези са одржаном ђурђевданском литијом и окупљањем грађана, берански Центар безбједности поднио је кривичну пријаву против осумњичених Д.Р, С.М, М.Ц. и П.Д, свештеника манастира Ђурђеви ступови, као и против В.В. из тог града због основа сумње да су извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести - наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва у Беранама апеловали су да се грађани у потпуности придржавају препорука Националног координационог тијела у Црној Гори за заразне болести и наредби Министартсва здравља.

У саопштењу се напомиње да непоступање по тим наредбама подлијеже кривичној одговорности.

За Ђурђевдан, 6. маја, свештеници Епархије будимљанско-никшићке Српске православне цркве (СПЦ) прошли су у литији централном улицом Берана поводом славе тог града и Манастира Ђурђеви ступови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана