Црна Гора: Кривичне пријаве против 19 полицијских службеника

ГС
Црна Гора: Кривичне пријаве против 19 полицијских службеника

ПОДГОРИЦА - Одјељење за унутрашњу контролу полиције поднијело је Основном државном тужилаштву у Улцињу кривичну пријаву против 19 полицијских службеника због сумње да су злоупотријебили службени положај, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Црне Горе.

У саопштењу се наводи да је реализована оперативна акција откривања незаконитог поступања полицијских службеника у вршењу полицијских послова.

„На основу утврђених чињеница и доказа који су указивали на незаконито поступање полицијских службеника, Одјељење за унутрашњу контролу полиције је Основном државном тужилаштву поднијело извјештај - кривичну пријаву против 19 полицијских службеника због постојања основане сумње да су починили више кривичних дјела злоупотреба службеног положаја“, пише у саопштењу.

Из МУП-а додају да Одјељење за унутрашњу контролу полиције, у сарадњи са Одјељењем безбједности у Улцињу, предузима активности ради спровођења осумњичених службеника Државном тужилаштву.

„Наведена активност је резултат перманентних мјера и радњи које Унутрашња контрола полиције предузима с циљем откривања и сузбијања кривичних дјела полицијских службеника извршених на раду или у вези са радом, са акцентом на откривању коруптивних кривичних дјела, које су у овом случају предузимане уз пуну логистичку подршку Управе полиције“, истиче се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана