Црна гора: Четири особе ухапшене због организовања забаве

Тањуг
Црна гора: Четири особе ухапшене због организовања забаве

ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција ухапсила је у Подгорици четири особе због организовања приватне забаве и поред мјера забране окупљања због епидемије вируса корона.

Као мјере превенције ширења вируса корона у Црној Гори су, између осталог, забрањана јавна и вјерска окупљања, док је у домовима забрањено окупљање грађанима који нису чланови домаћинства.

„Подгоричка полиција је око два сата у Улици Миљана Вукова, поступајући на основу информација да је у једном стану организована приватна журка упркос забрани, извршила контролу тог објекта и затекла у стану Н. Р. (22), Б. В. (22), Г. Т. (20) и Б. Р. (26) који су ухапшени“, наводи се из полиције.

Из полиције су казали и да ће ухапшене особе бити приведене надлежном државном тужиоцу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело „непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести“.

Наводи се и да је до сада у Црној Гори 35 особа процесуирано због кршења мјере забране окупљања у објектима становања особама које нијесу чланови заједничког породичног домаћинства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана