Црна Гора: Бомбом на начелника полиције

Вијести, Танјуг
Црна Гора: Бомбом на начелника полиције

Подгорица - Непознати нападачи рано јутрос бацили су бомбу испред зграде у подгоричком насељу Блок 9 у којој живи начелник полиције у Бару Милош Радуловић.

Том приликом оштећена су четири аутомобила, саопштила је црногорска полиција.

У тренутку напада, у стану се налазила породица Милоша Радуловића, између осталих и дјевојчице, од седам година и три године, али срећом није било повређених.

"Од дејства експлозије, изазване највјероватније активирањем ручне бомбе М75, настала су оштећења на улазним вратима и у ходнику стана Радуловића, као и оштећења на улазним вратима два стана који се налазе на истом спрату", саопштила је црногорска полиција.

Полиција је извршила увиђај и у току је истрага о овом нападу.

Директор Управа полиције Славко Стојановић најоштирије је осудио, како је навео, криминални чин напада на начелника Центра безбедности Бар и његову породицу.

"Сваки напад на полицијског службеника уједно је и напад на Управу полиције Министарства унутрашњих послова, као дјела безбједносног систем", казао је Стојановић.

Он је, у изјави за медије, истакао да ће полиција, у интензивној сарадњи са Тужилаштвом, предузети све потребне законом прописане мјере и радње у циљу потпуног расвјетљавања овог напада.

У питању је други напад на Радуловића у посљедњих пола године, пошто су за сада још увијек непознате особе 2. јуна бациле динамит на његов аутомобил испред зграде у којој живи у Подгорици.

Полиција је тада саопштила да сумња да је за напад одговорна једна од криминалних група из Бара, али починиоци тог напада јос увијек нису откривени.

У Подгорици се рано јутрос десио још један бомбашки напад, а у том приликом оштећена су четири аутомобила на паркингу у близини Тушке пијаце у главном граду Црне Горе.

Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић најоштрије је осудио подметање експлозивне направе испред стана начелника барске полиције Милоша Радуловића, наводећи да је у питању атак на читаву државу.

Коњевић је, како је саопштено из МУП-а, о том нападу разговарао са директором Управе полиције Црне Горе Славком Стојановићем и поручио да овај свирепи акт мора бити расвијетљен.

"Напад на начелника Центра безбједности Бар је напад на све припаднике МУП-а и у коначном напад на државу Црну Гору. Сада, превасходно Центар безбједности Подгорица и Сектор криминалистичке полиције, морају показати снагу и у сарадњи са другим надлежним органима открити и процесуирати починиоце", казао је Коњевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана