Брачу пријети карантин, људи бјеже с острва

Танјуг
Брачу пријети карантин, људи бјеже с острва

СПЛИТ - На хрватском острву Брачу разматра се поновно увођење оштријих мјера карантина због повећаног броја новозаражених вирусом корона.

- Људи су мислили да су сигурни и због тога су неопрезно долазили у посјету и били у контакту с једном обољелом особом, па имамо 22 позитивне особе на Брачу. То је упозорење свима нама, да се таква ситуација може врло брзо догодити ако нисмо довољно опрезни и не поштујемо мјере које цело време препоручујемо - рекао је синоћ директор Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак, преноси портал Индекс.

Надлежни кризни штабови на састанку одржаном на Брачу одлучили су да предложе Националном кризном штабу пооштрење мјера, односно повратак на мере које су важиле до 27. априла у целој Хрватској. То подразумијева дозволе за кретање само онима који раде, а забрањује се међуопштински саобраћај.

Новинар Н1 телевизије Хари Кочић на свом „Твитер“ налогу је подијелио снимак трајекта који плови на релацији Сплит-Супетар-Сплит.

- Бјег са Брача након што је објављено како би острво могло завршити у карантину? Нису сви успјели стати на трајект. Мјештани кажу како су бијесни јер су се држали свих мјера, а сада ће поново бити затворени! - написао је новинар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана