Белфаст: Експлозија бомбе недалеко од тржног центра

Агенције
Белфаст: Експлозија бомбе недалеко од тржног центра

Белфаст - Од дјелимичне експлозије бомбе скривене у аутомобилу недалеко од једног од највећих тржних центара у Белфасту нико није повријеђен, саопштила је данас полиција.

Портпарол полиције рекао је да је направа дјелимично активирана у вријеме док се припадник јединице за деактивирање експлозивних средстава припремао да прегледа аутомобил.

Полиција је саопштила да је неколико маскираних нападача отело аутомобил, након чега су унутра поставили експлозивну направу а возачу рекли да се одвезе до Трга Викторија у централном дијелу Белфаста.

У протеклих двије седмице, у Сјеверној Ирској запаљено је неколико аутомобила, док су бомбе мањег интензитета деактивиране у Белфасту, Лондондерију и Њурију.

Мировним споразумом постигнутим 1998. године након три деценије, углавном је окончано насиље између протестаната, који желе да остану у Великој Британији, и католика, који су за уједињење са Ирском, али и даље постоје подјеле и тензије.

Током сукоба, који су у Сјеверној Ирској почели крајем шездесетих година прошлог вијека, убијено је више од 3.600 људи, укључујући више од 1.000 припадника британских оружаних снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана