Амбасадор Србије позван на разговор због коментара о Томпсону

Срна
Амбасадор Србије позван на разговор због коментара о Томпсону

ПОДГОРИЦА - Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић позван је на разговор у црногорско Министарство иностраних послова /МИП/ поводом коментара који је објавио на "Фејсбуку" у вези са емитовањем пјесме контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона у програму Радио-телевизије Црне Горе /РТЦГ/.

Како је речено у МИП-у, Божовић треба да се јави у Министарство сутра, а повод за позив на разговор је коментар који је објавио на свом "Фејсбук" профилу поводом пуштања Томпсонове нумере у јутарњем програму РТЦГ.

"Сматрајући непримереним пуштање контроверзног, антисрпски и проусташки, дакле фашистички настројеног хрватског певача Томпсона у јутарњем програму РТЦГ на Дан победе над фашизмом и Дан Европе, изражавам протест и жаљење", написао је амбасадор Божовић на свом профилу.

Божовић је у коментару поздравио реаговање РТЦГ и признавање грешке. "Али, сматрам да је потребно утврдити појединачну одговорност и адекватно је санкционисати", навео је амбасадор Србије у објави.

Колегијум Телевизије Црне Горе саопштио је 9. маја да је у јутарњем програму грешком емитована нумера контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона.

Колегијум истиче да "текст пјесме није проблематичан и нема политичких и националистичких конотација", али ће испитати околности како је дошло до пропуста и предузети одговарајуће мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана