Трибине СП-а у Херцеговини: Требиње, Невесиње и Гацко дали снажну подршку политикама развоја

ГС
Трибине СП-а у Херцеговини: Требиње, Невесиње и Гацко дали снажну подршку политикама развоја

ТРЕБИЊЕ - Широм Херцеговине одржане су, током протеклих неколико дана,  трибине и радни састанци Социјалистичке партије (СП), на којима су представљани кандидати и програми за развој локалних заједница.

-Херцеговци су у Требињу, Невесињу и Гацком дали снажну подршку политикама развоја, као и листама кандидата који ће се у наредне четири године борити за јачање својих локалних заједница – кажу у СП-у.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић у Требињу је изјавио да ће СП са партнерима наставити да ради на развоју овог града, те да је Требиње град лидер, не само у Херцеговини, него и у региону.

- Требиње се препознаје по општем расту и привреде, туризма, трговине, али и културног и спортског живота и многих других области које су подигле град на знатно виши ниво него претходних година и деценија. СП је, у сарадњи са политичким партнерима, посљедње четири године у Требињу имала запажену политичку улогу и важне резултате. Радили смо и давали видан допринос општем напретку и развоју града и поносни смо на те резултате – нагласио је Ђокић.

Предсједник требињског Градског одбора СП Рајко Ћапин истакао је пуну подршку ове партије кандидату СНСД за градоначелника Требиња Мирку Ћурићу на предстојећим локалним изборима, за кога је рекао да је спреман да настави досадашњим путем.

У Невесињу су, кажу у СП, грађани послали снажну поруку да су опредијељени за економски раст и развој. На трибини Социјалиста представљено је 26 кандидата, а Петар Ђокић поручио је да СП наставља да подржава економски раст и развој као предуслов за напредак у свим сферама живота.

Он је на трибини истакао да је кључни циљ СП економски развој цијеле Републике Српске, појаснивши да је то предуслов да се зауставе миграције и омогући квалитетнији и просперитетнији живот свим људима.

Указао је на инвестиције у ову локалну заједницу изузетно велике финансијске вриједности, наводећи да ће енергетски објекти који се граде бити готови за неколико година и то ће бити на добробит цијеле Херцеговине.

Предсједник ОО Социјалистичке партије у Невесињу Огњен Куљић рекао је да излазе са 26 кандидата, међу којима су доктори, инжењери, правници, економисти, спортисти и многа препознатљива лица.

– Сигуран сам да ћемо добити подршку грађана Невесиња како би у значајној мјери имали утицај у будућем сазиву Скупштине општине. Наш основни циљ је привредни и економски развој општине Невесиње – рекао је Куљић.

Куљић је подсјетио да је посљедњих година у Невесињу урађено много пројеката, енергетских до оних који се тичу водоснабдијевања, обнове Центра за културу, Спортске дворане, путева.

У Гацком је одржан радни састанак Ђокића са члановима Општинског одбора СП Гацко, на којем је закључено да су Социјалисти оправдали повјерење грађана, подстичући развој многих пројеката, те да је СП спремна да буде партнер у остварењу сваке добре, прогресивне идеје.

Ђокић је нагласио значај предузећа РиТЕ Гацко за овај крај, као и за енергетску стабилност цијеле Републике Српске, те рекао да Влада Републике Српске и он лично, као министар енергетике и рударства, чини све да се осигура сталан и несметан рад овог постројења које храни око 2000 породица.

Носилац листе ОО СП Гацко Милимир Гузина је рекао да одбор излази на изборе са 15 кандидата.

– Нашој општини потребна је реализација одређених инфраструктурних пројеката, као и канализационе и водоводне мреже. Очекујемо једног одборника и учешће у власти, а кандидати су углавном образовани људи који су спремни да дају допринос испуњењу циљева и политика које промовише СП – рекао је Гузина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана