Трибина Уједињене Српске у Драгочају: „Ми разумијемо проблеме народа“

ГС
Трибина Уједињене Српске у Драгочају: „Ми разумијемо проблеме народа“

БАЊАЛУКА - Бањалука ће бити деблокирана избором бројних људи из Уједињене Српске на мјесто одборника у Скупштини града Бањалука, поручио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић синоћ на трибини странке у бањалучком насељу Драгочај.

-Поносан сам на чињеницу да наша странка говори језиком грађана, који имају проблеме, а не језиком парола. Број присутних грађана на трибини најбоље доказује да народ јако добро разумије Уједињену Српску – истакао је Стевандић.

Посебно је, каже, задовољан тиме што политику УС воде млади, афирмисани људи који јако добро познају проблеме свих градских и приградских средина, а при том су јако образовани.

Као примјере је навео кандидата за одборника, Сузану Шалић, која је била студент генерације на Економском факултету, а радила је у финансијском сектору у иностранству и код нас, као и Сашу Васића, за кога је рекао да познаје сваки ћошак од Верића до Драгочаја.

-То су људи који завређују поштовање суграђана јер ће се за њихове интересе борити, и боре се, сваки дан, а не само мјесец предизборне кампање - закључио је Стевандић.

На трибини Уједињене Српске било је ријечи и о проблему водоснадбијевања Драгочаја, а Сузана Шалић истакла је да се, заједно са комшијама, неколико година јасно и гласно бори за враћање уредног водоснабдијевања Драгочаја.

-Нонсенс је да у 21. вијеку једно приградско насеље нема воду! Жао ми је, искрено, што у претходне двије године нико се није удостојио да дође до нас, а ове изборне године сви су се сјатили и користе несрећу овог народа како би покупили јефтине политичке поене. Мислим да само ми који смо одавде, и који саосјећамо са мјештанима, можемо на прави начин да им помогнемо. Не само када је водоснабдијевање у питању - поручила је Сузана Шалић.

Напомиње да у Драгочају постоји стара зграда амбуланте која пропада.

-Доста мојих пријатеља ни ове године није успјело да упише дијете у јавни вртић, већ у приватни. Сви они раде за неке просјечне плате и то је за њих огроман издатак. Оно за шта ћу се залагати у насељу и у граду дефинитивно је повећање капацитета јавних вртића. С обзиром на то да свако насеље има неку парцелу градског земљишта на коме се може изградити вртић, или евентуално толико градских простора које се могу пренамјенити. Тако да је беспредметно причати о томе да је иједно дијете остало без мјеста у вртићу - поручила је она.

Саша Васић обећао је да ће се свим срцем борити за своје насеље, заједно са колегицом Шалић, комшијама и пријатељима.

-Све ћу да усмјерим ка Драгочају, Рамићима, Пријаковцима, па надаље на Вериће и Пискавицу. Све што буде требало ми смо на услузи народу, доступни смо 24 часа - рекао је Васић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана