Росић посјетио азил за псе на Мањачи и уручио донацију

ГС
Росић посјетио азил за псе на Мањачи и уручио донацију

БАЊАЛУКА - Одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука Миленко Росић посјетио је азил за псе на Мањачи и уручио донацију.

Росић је подсјетио да је управо он тај који је прије двије – три године иницирао изградњу азила, да би се направили пристојни услови за напуштене псе.

-Успјели смо у року од два мјесеца изградити азил, од кога је корист вишеструка. Прво, ми смо псе луталице склонили са улице, смјестили смо их у азил, ангажовали смо волонтере да воде бригу о њима. Јер, раније смо свједочили више напада паса луталица на грађане, који су изазивали огроман страх. А, овдје су ипак на једном мјесту, под контролом. Град је имао слуха за то, препознао је ту ситуацију, тако да је сада то колико-толико ријешено – рекао је Росић који је кандидат за нови оборнички мандат.

Он је нагласио да је сада потребно исправити додатни искорак. Између осталог, неопходно је одвојити ветеринарску службу од хигијеничарске, побољшати услове боравка у азилу, те поред њега саградити гробље за кућне љубимце.

-Најмањи проблем је запослити два радника хигијеничарске службе која би одржавала азил, а ветеринарска служба да се брине о здрављу, пелцовању, чиповању. То су врло мали издаци. До сада је то била једна ветеринарска кућа која је имала монопол, која се није бринула када је азил био у Рамићима. Одавде ће сви пси моћи да буду удомљавани. Сваки дан су врата азила од 11 до 16 часова отворена. Тако да сви који желе да их удоме, слободни су да дођу.

Не можемо побјећи од чињенице да је стил живота постао такав да је много више кућних љубимаца него прије 10 или 20 година. Имамо податак да је 2022. у Српској било 30.000 кућних љубимаца паса и 10.000 мачака – рекао је Росић.

Заједно са Росићем, азил су посјетили канидати Уједињене Српске за одборнике, Милош Ћурковић и Невена Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана