ЦИК саопштила до када треба доставити извјештај о финансирању кампање

Срна
ЦИК саопштила до када треба доставити извјештај о финансирању кампање

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ саопштила је да су политичке странке и независни кандидати дужни три дана прије избора да им поднесу извјештај о промету посебног рачуна за финансирање изборне кампање.

У извјештају ће бити садржани сви извори новчаних и неновчаних донација, датум и износ такве уплате, извјештај о свим трошковима (расходима) изборне кампање, као и рачунима добављача и извршилаца услуга, с ажурираним подацима до дана подношења извјештаја.

Извјештај се подноси 3. октобра, а обухвата период од дана подношења пријаве за овјеру за изборе до 2. октобра, саопштено је из ЦИК-а.

Политичке странке подносе податке о промету посебног рачуна, новчаним и неновчаним донацијама и трошковима изборне кампање путем апликације "ФИ ЦИК БИХ", а извјештај о рачунима добављача и извршилаца услуга, на обрасцима у ексел формату.

Одштампане финансијске извјештаје из апликације "ФИ ЦИК БИХ" подносе у ПДФ формату и извјештаје о рачунима добављача и извршилаца услуга на обрасцу 4.2Д у ексел формату, овјерене потписом овлашћеног лица и печатом политичке странке, политичке странке достављају ЦИК-у путем имејла: [email protected].

Независни кандидати извјештај подносе тако што попуњене обрасце извјештаја скенирају и доставе их ЦИК-у на мејл:  [email protected].

У саопштењу се напомиње да је Централна изборна комисија БиХ обрасце финансијског извјештаја независним кандидатима послала путем мејла од 13. септембра.

Обрасци су објављени на страници www.izbori.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана