Брдар: Улагаћемо у знање, образовање и младе

Срна
Брдар: Улагаћемо у знање, образовање и младе

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Желимо да наши малишани који су у руралном подручју имају исте услове као и наша дјеца која су у граду. Сигурно је да ћемо улагати у знање, образовање и младе јер је у фокусу наше политике млади и породице. Без њих све губи смисао и урадићемо све да задржимо младе људе у Козарској Дубици.

Рекао је то народни посланик Драган Брдар који је и кандидат НПС-а за начелника Козарске Дубице током посјете Основној школи "Мајка Кнежопољка", подручном одјељењу у Међувођу.

Нагласио је да се увијек одазивао на све позиве просвјетних радника у Козарској Дубици и подсјетио да је такозвана "паметна табла" већ донирана Основној школи у Кнежици.

Брдар је најавио да ће то наставно средство бити обезбијеђено за све школе у сеоском подручју.

Он је подсјетио да је Основна школа "Вук Стефановић Караџић" добила ЛЦД телевизоре и најавио и комплетирање те донације да би та образовна установа имала све оно што је потребно за учионице.

-Поносан сам што сам дио тима који препознаје политику враћања младим и породици која је стуб свега. Имамо енергију, визију, жељу и идеју да Козарска Дубица буде другачија и на томе ћемо радити, инсистирати и истрајати - поручио је Брдар.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и лидер НПС-а Дарко Бањац током посјете Основној школи "Мајка Кнежопољка", подручном одјељењу у Међувођу рекао је да се у будућности пажња мора посветити образовању, поготово основаца, и истакао да је то веома битно за опстанак српског народа на овим просторима.

-Много тога смо урадили за наше основне школе, а и за вртић. Много пројеката је одобрено, објеката реновирано, а ово је мали знак подршке, интерактивна табла, јер је и ова школа реновирана, али још много тога сигурно треба - рекао је Бањац новинарима, и истакао да је у тој школи завршио први разред.

Током обиласка школског објекта и околине Бањац је најавио да ће у најкраћем року бити саниране табле и набављен обруч за школско кошаркашко игралиште.

-Надам се да ћемо у наредном периоду, у ове четири гдине које су испред нас, покушати да у што већем броју учионица донесемо „паметне табле“, у све три основне школе и средњошколском центру - рекао је Бањац.

Директор Основне школе "Мајка Кнежопољка" Бојана Крњајић захвалила је посланицима из Козарске Дубице који су увидјели потребе школских објеката, ученика и наставника.

-Задатак паметне табле јесте да традиционалну наставу претвори у интерактивну и ученике директно укључи у наставни процес - рекла је Крњајићева новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана