Бранковић: Жена покретач свих дешавања и успјеха

Срна
Бранковић: Жена покретач свих дешавања и успјеха

ПРИЈЕДОР - Независни кандидат за начелника општине Петровац Бранка Бранковић рекла је да је жена покретач свих дешавања и успјеха и да је дошло вријеме да жене крену стварати боље услове за живот у локалним заједницама.

Позвала је људе на сложност и заједништво у одлучивању јер се тако може успјети, а појединац не може сам ништа.

-Жене су много организованије и храбрије, с изазовима се хватају у коштац и мајчински инстинкт им даје додатну снагу и за друге послове. Оне раде и за себе и за цијелу породицу - рекла је Бранковићева Срни.

Она је поручила мјештанима Петровца да један човјек не може водити општину, да људи једино удружени могу постићи велике ствари и да људе треба мотивисати, ујединити и усмјерити ка једном заједничком циљу - стварању амбијента у којем се свака идеја чује у поштује.

-Дринић није урбана средина него село и тако се треба односити према томе. Неопходно је унаприједити локалне привреднике, подићи пољопривреду на виши ниво и обновити сточни фонд да се растерети Шумско газдинство које даје пола буџета општине и то на начин да се отвори фабрика која ће радити финални производ од дрвета -истакла је Бранковићева.

Она је нагласила да је и туризам извор финансијског успјеха јер су Клековача, Грмеч, Оштрељ и Осјеченица не само природна богатства него и извор здравља, а квалитет ваздуха потенцијал за здравствени туризам.

-Неопходно је обновити и ојачати везе са Србијом јер је Дринић рубна општина Републике Српксе, као и са Дервентом с којом ја збратимљен, а која је од највише срушене у протеклом рату постала једна од најразвијенијих локалних заједница не само у Републици Српској, него и у БиХ - додала је Бранковићева.

Према њеним ријечима, омладина из Петровца школује се углавном у Бањалуци и 90 одсто их је образовано.

-Желимо да се врате овамо и да дјеца која се овдје рађају овдје и остају. Имамо 16 ђака уписаних у први разред и то није занемарив број у односу на број становника - рекла је Бранковићева.

Кандидати за начелника општине Петровац су и Милан Грбић из ДЕМОС-а и Драго Ковачевић из СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана