Босанчић за већа улагања у Лауш: Неопходна изградња комуналне инфраструктуре

ГС
Босанчић за већа улагања у Лауш: Неопходна изградња комуналне инфраструктуре

Демос је међу првима указао на проблем блокаде спортске сале код основне школе ‘Свети Сава’. Сала је била завршена, али због свађа у Скупштини града, закључана и ван функције, рекао је носилац листе Демоса за Скупштину града Бањалука Боран Босанчић, на трибини у Лаушу.

Он је истакао да је члан Предсједништва Градског одбора Демоса, сада кандидат за одборника, Дамир Јованић први указао на проблем немогућности коришћења спортске сале и након те изјаве и саопштења, сала је коначно стављена на располагање.

Босанчић је истакао да Лауш постаје урбана средина и веома занимљиво насеље за улагање.

-Оно што је неопходно за Лауш јесте изградња комуналне инфраструктуре у рубним дијеловима и изградња канализације – рекао је Босанчић и додао да ће се Демос залагати за већа улагања у Лауш.

Кандидат за одборника Дамир Јованић, истакао је незадовољство грађана Лауша због чињенице да спортском салом код основне школе „Свети Сава“ управља дворана „Борик“.

-Ми смо се надали јер имамо и културно-умјетничко друштво које броји око 300 чланова да ћемо добити просторије у тој спортској дворани, да ћемо направити неко трајније рјешење, али то нисмо добили. Покушалисмо и у Мјесној заједници, ни тамо нисмо добили, и ова велика посјећеност нашем скупу вечерас показују незадовољство односом Града према Лаушу – рекао је Јованић и додао да немогућност коришћења спортске сале изазива велико незадовољство становништва Лауша.

Он је указао на некоректан однос града према насељу Лауш које има око 30 хиљада становника, а нема адекватног вртића, шеталиште, дрворед. Јованић је указао и на проблем недостатка дјечјих игралишта и истакао да ће се Демос залагати да се на Лаушу изгради одговарајуће игралиште за дјецу.

Мјештани Лауша су својом посјетом дали до знања да су препознали свог будућег одборника, то је Дамир Јованић, кажу у ДЕМОС-у.

-Мислим да је веома важно да грађани Лауша подрже Дамира Јованића као изузетног руководиоца, једне основне и средње школе, предсједника Актива директора, човјека који је био храбар да направи прву Умјетничку школу у Републици Српској, човјека који је учествовао у иницијативи да се обнови ова школа, прије пар године те да почне градња ове фискултурне дворане, човјека којем је стало до насеља у којем живи – каже кандидат за одборника Радмила Коцић Ћућић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана