За бољу путну мрежу 99.000 КМ

В. П.
За бољу путну мрежу 99.000 КМ

Бањалука - У реконструкцију градских саобраћајница до сада је у 2015. години из буџета града издвојено 99.000 КМ, саопштено је из Одјељења за комуналне и стамбене и послове саобраћаја.

- Овим новцем изграђена је десна саобраћајна трака у Булевару Живојина Мишића на раскрсници са Булеваром Петра Бојовића у насељу Борик, те реконструисан тротоар у улици Триве Амелице, на дијелу између улица Краља Петра Другог и Младена Стојановића. Тиме је побољшан проток саобраћаја, али и повећана безбједност учесника у саобраћају - навели су у овом одјељењу.

Напоменули су да је недавно завршено измјештање пјешачких прелаза на кружној раскрсници код Гимназије на западном транзиту како се не би стварале гужве на кружном току.

- На тај начин повећана је безбједност пјешака - саопштено је из Одјељења.

Објаснили су да су прелази са све четири стране помјерени далеко прије раскрснице.

- Тиме је омогућено да се, прије пјешачког прелаза, аутомобили могу зауставити приликом изласка из кружног тока, а да при том не утичу на одвијање саобраћаја у кружном току - додали су у Одјељењу.

Нагласили су да су измјештањем пјешачких прелаза на западном транзиту окончане реконструкције градских асфалтних саобраћајница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана