“Водовод” намирује штету потопљенима у насељу Ребровац

Данијела Стоканић
“Водовод” намирује штету потопљенима у насељу Ребровац

Бањалука - Комисија за накнаду штете из предузећа “Водовод” јуче је, заједно са породицама Деспинић и Липић из бањалучког насеља Ребровац, пописала ствари у домаћинствима које су уништене приликом пуцања главне водоводне цијеви у овом насељу.

Како су истакли у “Водоводу”, оштећена домаћинства имају право да траже одштету, јер је због дотрајалости водоводне мреже у улици Вида Њежића на бројевима 99 и 101 у понедјељак дошло до пуцања цијеви.

Велики водени млазеви, који су ломили прозоре, продрли су у кућу, дигли подове и уништили намјештај.

- Екипе Сектора одржавања су 40 минута послије дојаве о квару биле на лицу мјеста, затвориле воду и почеле са поправком. Квар је у року од неколико часова отклоњен и снабдијевање водом је нормализовано - рекла је портпарол “Водовода” Бранка Ристић.

Додала је да процедура у вези са накнадом штете траје 30 дана од дана подношења захтјева.

Брачни пар Деспинић каже да толики страх нису осјетили ни за вријеме рата, док су живјели на Купресу, када су им гранате падале пред кућу.

- То је било страшно! Вода је кроз кућу на све стране продирала. Од страха нисам знала ни гдје су врата да изађем, јер је све грмјело и тутњало. Беспомоћно смо гледали како нам вода ломи прозоре, диже ламинат, уништава намјештај и аутомобил, који је био паркиран поред куће - рекла је кроз сузе Мара, питајући колико ће им времена и новца требати да санирају све оно што су годинама градили.

Додали су да су им у “Водоводу” рекли да им у захтјеву за накнаду штете доставе своју процјену, па ће они на основу тога донијети одлуку о исплати.

Ништа боља ситуација није била ни код њиховог комшије Раде Липића, којег смо јуче затекли заједно са кућним намјештајем испред куће.

- Све ствари из приземља сам морао изнијети. Све је било потопљено - рекао је Липић.

Додао је да ће, с обзиром на то да је пензионер, чакати новац од “Водовода” и тек онда кренути да санира кућу.

Позиви

Породице Деспинић и Липић огорчене су на надлежне службе, јер се нико од њих није одмах одазвао. Сматрају да би била спријечена велика штета да су надлежни на вријеме дошли.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана