Вера Сладојевић на челу Центра за социјални рад

Сања Амиџић
Вера Сладојевић на челу Центра за социјални рад

Бањалука - Вера Сладојевић најближа је функцији директора Центра за социјални рад, док једнаке шансе за директорску фотељу у Центру за предшколско васпитање и образовање имају Наташа Радуловић и Босиљка Бошњак.

Оцјена је ово комисија за интервјуе које су јуче разговарале са кандидатима пријављеним за ове функције.

Према ријечима члана Комисије за избор директора Центра за социјални рад Душана Чајића, Вера Сладојевић имала је највише бодова, односно 123.

- На другом мјесту била је кандидат Демократског народног савеза (ДНС) Далила Бојић-Ролд са 113 бодова - казао је Чајић.

Члан Комисије за избор директора Центра за предшколско васпитање и образовање Владимир Мирошљевић рекао је су кандидати за ову функцију Наташа Радуловић из Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Босиљка Бошњак из Социјалистичке партије (СП) освојиле по 150 бодова.

- Комисија ће упутити извјештај градоначелнику Слободану Гаврановићу, а он ће одлучити који кандидат ће бити предложен за ову функцију - казао је Мирошљевић.

Он је додао да је Комисија за избор директора Дома здравља Бањалука јуче разговарала и са кандидатима за ову функцију, гдје је највишу оцјену добила актуелни директор Гордана Тешановић (СНСД).

- Тешановићева има укупно 121 бод, док је другу позицију заузела Нада Бањац - казао је Мирошљевић.

Према ранијем коалиционом договору СНСД-а, ДНС-а и СП-а, који чине већину у Скупштини града Бањалука, позиција директора Центра за социјални рад припада ДНС-у, Центра за предшколско васпитање и образовање СП-у, а Дома здравља СНСД-у.

Конкурси за избор директора Центра за социјални рад, Центра за предшколско васпитање и образовање и Дома здравља Бањалука расписани су 28. фебруара ове године, а коначну одлуку о избору директора донијеће одборници Скупштине града.

Ђоковићу “Кључ града”

Комисија за награде и признања Скупштине града јуче је предложила да највеће градско признање “Кључ града Бањалука” са повељом “Почасни грађанин града” ове године буде додијељено тенисеру Новаку Ђоковићу.

Замјеник предсједника ове комисије Миленко Јаћимовић рекао је да је комисија додатно разматрала све пристигле приједлоге.

- Једногласно смо одлучили да “Кључ града” ове године буде додијељен најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу - рекао је Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана