У Бањалуци затворена ћевабџиница »Код Мује«

ATV
У Бањалуци затворена ћевабџиница »Код Мује«

Бањалука - Црвена трака и печат на вратима - посљедњих неколико мјесеци слика је појединих кафића и ноћних клубова у Бањалуци.

Од почетка године тржишна инспекција има пуне руке посла у Српској. Наплаћено је више од 350 казни за неиздавање фискалних рачуна, па се у буџет слило скоро 400.000 марака. Инспектори пореске управе само током прошле седмице печат су ставили на 11 адреса.

А за љубитеље добрих ћевапа непријатно изненађење. Једна од најпознатијих бањалучких ћевабџиница "Код Мује", омиљена међу Бањалучанима, али и међу туристима, неколико дана налази се под кључем. Црвена трака стављена је на један од објеката, и то онај који се налази у насељу Обилићево. Управо због неиздавања фискалних рачуна.

Шансу да зараде коју марку више, нарочито у љетној сезони, видјели су многи. Зато инспектори врше појачане контроле и санкционишу пословне субјекте који не поштују прописе. Петнаест дана забране рада казна је коју издржавају сви који избјегавају плаћање пореза.

"Субјекти којима најчешће утврђујемо овај прекршај су продајни објекти у којима се прометују прехрамбене намирнице, текстил, конфекција, и угоститељски објекти, дакле кафићи, роштиљнице, бифеи и слично. У овим конкретним контролама тржишни инспектори изричу новчане казне", каже Душанка Макивић, портпарол Инспектората РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана