Страни туристи све више долазе у Бањалуку

Срна
Страни туристи све више долазе у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Страни туристи све више долазе у Бањалуку, поготово из земаља повезаних авио-линијом, а примјетан је и већи број посјетилаца из азијских земаља, речено је Срни у Градској управи поводом 27. септембра, Свјетског дана туризма.

Из Градске управе истичу да је Бањалуку за седам мјесеци посјетило 65.380 туриста, што је за два одсто више долазака у односу на прошлу годину.

Према званичним подацима, остварено је 97.572 ноћења, односно 168 више у односу на лани. Евидентирано је 22.586 домаћих гостију, који су остварили 30.190 ноћења, те 42.794 страних са укупно 67.382 ноћења.

Градска управа је подсјетила да су грађани и посјетиоци града на Врбасу могли да уживају у Фестивалу уличних забављача "Тротоарт", "Бањалучком карневалу", "Фестивалу цвијећа", у "Бањалучком љету", "Љету на Врбасу", те бројним духовним манифестацијама и догађајима на новим градским плажама.

"Први пут овог љета одржани су и концерти на Врбасу, што је привукло велики број посјетилаца. Цијело љето били су организовани и бесплатни тренинзи у Парку Младен Стојановић - зумба, јога и фитнес. Љето су, такође, обиљежила нова шеталишта и плаже уз Врбас", навели су из Градске управе.

Свјетски дан туризма обиљежава се 27. септембра како би се у међународној заједници подстакла свијест о значају туризма и његовој друштвеној, културној, политичкој и привредној вриједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана