Стиже расвјета у улицу Вељка Млађеновића

Јасмина Перишић
Стиже расвјета у улицу Вељка Млађеновића

Бањалука - Дио улице Вељка Млађеновића, који води од Градског олимпијског базена до моста на ријеци Врбањи, иза пословне зоне “Инцел” ускоро ће добити расвјету. Поред тога, у припреми је и документација за изградњу расвјете у више градских улица.

Из Градске управе су рекли да ће ове године за изградњу расвјете у дијеловима града гдје је нема бити издвојено 100.000 КМ.

- У плану је изградња новог моста на ријеци Врбањи у насељу Чесма, па ће дио улице Вељка Млађеновића који води од Градског олимпијског базена до моста бити освијетљен. Расвјета је неопходна, а то је и дугогодишња жеља становника - рекли су у Градској управи.

Они су додали да ће у финансирању изградње расвјете једним дијелом учествовати управо и становници.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић рекао је да је већи дио улице Вељка Млађеновића, која се протеже око Градског олимпијског базена и добрим дијелом око предузећа “Инцел”, у мрклом мраку.

- Та улица нема чак ни постављене стубове за расвјету. Увече дјелује сабласно. Становници улице и мјештани Чесме који у касним вечерњим часовима иду кући заиста су изложени опасности како у саобраћају, тако и у сваком другом погледу. Коначно је стигло и то на ред - казао је Пејаковић.

Напоменуо је да је као приоритет мјесне заједнице Ада годинама стављана реконструкција расвјете која освјетљава дио улице Вељка Млађеновића која води од базена, преко пруге ка насељу и магистралном путу Бањалука - Котор Варош. 

- Коначно би требало да странци који посјете базен стекну љепшу слику о Бањалуци, али и да се повећа безбједност становништва. Обнова расвјете је за нас од непроцјењивог значаја - закључио је Пејаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је да би било добро да улица која води ка насељу Чесма добије уличну расвјету.

- И вријеме је било да се освијетли тај дио пута који води ка нашем насељу. То се вјероватно ради зато што је у плану да ту буде изграђен мост. Ипак, наше насеље има више неосвијетљених улица и око 15 километара неасфалтираног пута, тако да нам та једна улица не значи пуно - казао је Маличевић.

Реконструкција

У 2015. години планирана је обнова расвјете у више улица. Тако ће бити реконструисане свјетиљке у улицама Растка Петровића, Марка Цара и Гавре Вучковића, дијелу Булевара војводе Степе Степановића и на аутобуској станици у Лазареву.

 

Биће освијетљене:

- улица 22. априла

- Понирска улица

- Ловћенска улица

- дио улице Голуба Бабића

- дио Кнежевске улице

- игралиште у Масариковој

- игралиште у улици Гаврила Принципа 

- игралиште у улици Тараса Шевченка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана