Сергеј Ступар се вратио у Бањалуку

БЛ портал
Сергеј Ступар се вратио у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Сергеј Ступар, младић који је прије нешто више од годину дана имао тешку саобраћајну несрећу и ујединио добре људе у још једној хуманитарној борби за живот и здравље вратио се јутрос из Русије у Бањалуку.

Вијест је на друштвеним мрежама подијелила његова мајка Свјетлана Бендеш. Она је својим пратиоцима открила да су кући дошли јутрос око шест сати.

“Све је прошло добро. Сеги није имао проблема у путу, мало нам јесте било неудобно, али битно је да је све прошло како треба и да смо сада кући”, написала је она.

Оне је додала да је њу и њеног сина дочекао и Доситеј Петковић млади Бањалучанин који је са чврстом одлуком да помогне Сергеју започео несвакидашњу акцију пјешачења у дужини од 450 километара, а све с циљем прикупљања новца за његово лијечење.

“Овај момак је јутрос у пола пет дошао испред наше зграде и заједно сам мојим родитељима чекао наш долазак до шест сати”, написала је Свјетлана.

Подсјећања ради, након више од неколико мјесеци лијечења на простору Српске, Сергеј и његова мајка отпутовали су у Русију гдје млади Бањалучанин прима терапију матичним ћелијама. План је био да тамо остану годину дана, али како је његова мајка објавила на друштвеним мрежама прије пар дана – план се промијенио.

Није све било онако како су замислили, финансијски трошкови такође су негативно премашили њихова очекивања због чега су приморани да се врате.

Напомињемо, за младог Сергеја организоване су многобројне хуманитарне акције како би из ове животне борбе изашао као побједник. Иако је његова мајка раније објавила да је напредак у лијечењу видљив већ након пар мјесеци проведених у Москви, појаснила је да ће Сергеј и даље, с времена на вријеме морати да иде у Русију како би примио терапије које су му неопходне.

За то су потребна значајна новчана средства па се хумани људи позивају да не одустају и да свако у складу са својим могућностима помогне Сергеју да оздрави и настави свој млади живот онако како заслужује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана