Санација клизишта у улици Франца Шуберта

Д. С.
Санација клизишта у улици Франца Шуберта

Бањалука - Почела је санација клизишта, односно оштећења коловоза у улици Франца Шуберта у насељу Шибови. Покретање тла прошле године изазвале су кише и поплаве.

Како су објаснили у Одсјеку за комуналне послове, инвестиције и развој у Градској управи, за ове радове издвојено је 73.487 КМ.

- Рачунајући и ова средства, град ће из буџета ове године што за санацију клизишта, а што за израду његових пројеката издвојити око милион КМ - рекао је шеф Одсјека Драженко Кењало.

Према његовим ријечима, од тог новца у градској зони је планирана санација клизишта у улицама Понирска, Франца Шуберта - код Ченића потока, затим Карановића, Млађе Ћусића и Мањачких устаника.

- Када је ријеч о санацији клизишта на сеоском подручју, она ће бити урађена на локалним путевима за Баралиће, Јагаре, Дебељаци-Гавранићи, за Дубоки поток, за Бастасе, Рачићи-Јовићи, Регоде-Стојчићи, Сарачица-Михајловићи, Агино Село-Чичина коса и некатегорисани пут за Товиловиће.

- Тендер за избор извођача за санацију ових клизишта је расписан. У току је и израда пројектне документације за санацију клизишта у улицама Браће Милетића, Билећкој,  Војводе Уроша Дреновића, Карађорђевој улици и на локалном путу за Понир - истакао је Кењало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана