Рупе и узак пут у Побрђу муче возаче

Nezavisne.com
Рупе и узак пут у Побрђу муче возаче

Бањалука - Мјештани Улице Анке Дракулић у бањалучком насељу Побрђе жале се да свакодневно возе преко више ударних рупа, што им уништава возила и отежава саобраћање, а проблем им представља и уска саобраћајница.

Два аутомобила готово да се не могу мимоићи, што мучи возаче, док се пјешаци боре да избјегну високу траву поред тротоара.

Према ријечима Сање Маљурић, мјештанке, што вријеме више одмиче рупе су све веће.

"Путна подлога је веома лоша, рупе се могу видјети на све стране, не сјећама се када су задњи пут крпљене. Због рупа и уске улице стварају се мање гужве, а ми пјешаци због тога смо највише угрожени", истакла је Маљурићева.

Дио ове улице према Партизанском гробљу зарастао је у високо растиње, а није риједак случај да се нађу и велике количине одбаченог смећа.

"Осим што дјецу морам пазити од аутомобила, понекад се немамо гдје склонити с пута јер су тротоари у једном дијелу ове улице зарасли у траву", рекао нам је Миленко Р., мјештанин.

Он је истакао да се у ништа бољем стању не налази ни Партизанско гробље, које је зарасло у траву и неуређено, што даје ружну слику о овом насељу, које није тако далеко од центра града.

Родољуб Мајсторовић, предсједник Савјета мјесне заједнице Побрђе, истакао је да је овој улици потребан што прије нови слој асфалта, како би био ријешен овај све израженији проблем.

Мајсторовић се пожалио и на дуготрајни проблем у Кључкој улици, гдје се на реализацију постављања потпорног зида чека годинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана