Почиње прољећна дератизација

С. А.
Почиње прољећна дератизација

Бањалука - Прољећна систематска дератизација канализационе мреже на подручју града почиње сутра и трајаће до краја овог мјесеца.

Дератизацију канализације радиће предузеће “Еко-бел” из Лакташа, а директор овог предузећа Владимир Шушњар рекао је да ће дератизација бити урађена у насељима Булевар цара Душана, Српске топлице, Кочићев вијенац, Побрђе, Сунце, Петрићевац, Паприковац, Лауш, Старчевица, Центар, Борик, Лазарево, Дервиши, Раковачке баре, Нова варош и Росуље.

- Систематска дератизација канализационе мреже ради се сваке године у прољеће. На спровођењу ових мјера радиће шест оперативних тимова - казао је Шушњар. Додао је да ће у случају кише и лошег времена дератизација бити помјерена за наредни период када то буду дозвољавали временски услови.

Из Градске управе кажу да ће прољећна систематска дератизација у јавним установама и институцијама, те на другим јавним мјестима у граду почети у току идуће седмице.

- Сваке године на подручју града организује се прољећна и јесења систематска дератизација, а у току је израда плана дератизације за ову годину - казали су у Градској управи.

Према буџету града за 2015. годину, за услуге дератизације и дезинсекције у граду планирано је 125.000 марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана