Почиње градња новог Зеленог моста

Ј. Ц.
Почиње градња новог Зеленог моста

Бањалука - Уклањање старог Зеленог моста и припреме за почетак градње новог на истој локацији почеће наредних дана.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић потврдио је да је добијена дозвола за уклањање старог моста и да би до краја седмице требало да буде одржан састанак на којем ће бити договорени детаљи у вези са градњом.

- Изабран је извођач радова, којег чини конзорцијум са предузећем “Приједорпутеви” на челу, а 2,2 милиона КМ обезбиједили смо кроз емисију обвезница како бисмо ријешили и овај приоритетни пројекат из области саобраћаја - рекао је начелник Сандић.

Како је нагласио, нови мост, који ће спојити насеља Обилићево и Кочићев вијенац, биће дужине 80 и ширине 14 метара.

- Приликом израде пројекта водило се рачуна да мост има не само функционалност, већ и естетску вриједност. Имаће двије саобраћајне траке, а предвиђене су и обостране пјешачке и бициклистичке траке, као и видиковац и модерна расвјета. Уз нови мост преко ријеке Врбас биће изграђена и приступна саобраћајница у улици Гаврила Принципа и реконструисана улице Бранка Мораче до споја са Козарском улицом - навео је Сандић.

Нови мост је дио великог пројекта изградње саобраћајног прстена око града, који ће повезати источни и западни транзит и значајно растеретити саобраћајне гужве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана