Почела санација клизишта у Буквалеку

Д. С.
Почела санација клизишта у Буквалеку

Бањалука - Почела је санација клизишта на локалном путу Буквалек - Дедић локва, а покретање тла прошле године изазвале су кише. Вриједност радова износи 71.060 марака, а изводи их предузеће "Козарапутеви".

Рекли су ово у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

- У оквиру планираних радова биће изграђен армирано-бетонски потпорни зид дужине 85 метара, те саниран коловоз постављањем новог асфалтног слоја. Рок за завршетак радова је 60 дана - објаснили су у овом одјељењу.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Доња Кола Милан Ђукић рекао је да је овај локални пут веома значајан за мјештане Доњих Кола.

- Поред аутомобила, овим путем свакодневно у више наврата пролази и аутобус јавног превоза, а клизиште је пријетило да у потпуности прекине ову путну комуникацију - рекао је Ђукић.

У току је и јавна набавка за избор извођача радова за санацију још 15 клизишта на подручју града, а из буџета града за ове намјене је планирано око милион марака.

Програмом заједничке комуналне потрошње у 2015. години на градском подручју планирана је још санација клизишта у Понирској улици, код Ченића потока, улици Карановића, Млађе Ћусића и Мањачких устаника, те на сеоском подручју.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана