Отворено игралиште у Трапистима: Малишани добили ново мјесто за игру

К. Ш.
Foto: Banjaluka.rs.ba

БАЊАЛУКА - Најмлађи суграђани у насељу Траписти добили су ново мјесто за безбрижну игру у оквиру зелене оазе, а током отварања игралишта малишани су уживали у занимљивом програму, поклонима, маскотама и аниматорима.

Отварању дјечијег игралишта у четвртак је присуствовао и градоначелник Драшко Станивуковић, који је поручио да је изградња финансирана средствима Европске уније.

- Ово је прва од три фазе изградње парка који креће од главне саобраћајнице, поред борачке зграде и доћи ће до дијела моста те се лијево и десно ширити обалама Врбаса. То значи да ћемо и одавде кренути да радимо једно шеталиште све до градског парка - казао је градоначелник.

Одборник у Скупштини града Крсто Голијанин казао је да су сада Траписти добили другу разгледницу.

- Много тога је овдје урађено и сада се Траписти не могу препознати. Имамо још доста пројеката које ћемо реализовати у овом насељу - казао је он.

Савјетница градоначелника Мирна Савић Бањац истакла је да је ријеч о првој фази изградње парка у Трапистима те да је ово мјесто за цијелу породицу да овдје бораве и имају занимљиве садржаје. Поред игралишта, Траписти ће у наредном периоду добити и уређену зелену оазу у оквиру које ће бити и пјешачке и бициклистичке стазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана