Освјежене учионице у Бањалуци дочекују ђаке

Данијела Стоканић
Освјежене учионице у Бањалуци дочекују ђаке

Бањалука - Већина основних школа на подручју града и ове године, у свјеже окреченим и уређеним учионицама, са замијењеном столаријом и подовима те санираним мокрим чворовима, дочекаће ђаке.

Директор Основне школе "Доситеј Обрадовић" у насељу Обилићево Драган Ковачевић истиче да је, када је у питању ова школа, скоро све спремно за почетак наставе.

- У претходном периоду, поред окречених учионица, промијењена је столарија на фискултурној сали и у дијелу школе. Остало је још да до почетка наставе промијенимо столарију и на западној страни школе, али у случају да мајстори до тада не заврше, а требало би, радови неће утицати на почетак наставе - рекао је Ковачевић.

Додао је да је спреман и административни дио за почетак школске године, дневници су стигли, а и наставници приводе крају припреме за наставу.

Окреченим и сређеним учионицама моћи ће се похвалити и ученици ОШ "Бранко Радичевић" на Старчевици.

- Током љетног распуста на школи су урађене ситне поправке и дјелимично су окречене и масном бојом офарбане учионице и фискултурна сала. Углавном, у школи јер урађено све оно што је било потребно - рекла је директор школе Јадранка Божић.

Додала је да ће у понедјељак, 31. августа, бити организован и свечани пријем првачића у ову школу.

За нове школске походе од 1. септембра биће спремни, како кажу, и у ОШ "Бранислав Нушић" у насељу Српске топлице.

- Кречење и сређивање школских просторије приводи се крају - кратко су рекли у овој школи.

Директор ОШ "Младен Стојановић" у Бронзаном Мајдану Ненад Михајловић истиче да су за вријеме љетног распуста урадили онолико колико се могло урадити, јер је објекат поприлично стар.

- Све учионице су окречене и сређене, покошено је и очишћено школско двориште. Међутим, проблем дотрајалог крова на школи, који прокишњава, и даље остаје. За његову санацију још сакупљамо новац - рекао је Михајловић.
Додао је да је лани ову школу похађало 270 ђака, док ће их ове године бити до двадесет мање.

Свих 28 основних школа отвориће 1. септембра своје врата за више од 25.000 ученика.

Првачићи

У Министарству просвјете и културе Републике Српске истичу да је у бањалучке основне школе уписано 1.915 првачића.

- И ове године свим ученицима првог и другог разреда основних школа биће обезбијеђени бесплатни уџбеници за школску 2015/2016. годину, за шта је издвојено 945.300 КМ - рекли су у Министарству просвјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана