Освијетљене улице и игралишта

Д. С.
Освијетљене улице и игралишта

Бањалука - Завршено је постављање јавне расвјете у Ловћенској и у улици Краља Александра Првог Карађорђевића, те на дјечијим игралиштима у улицама Гаврила Принципа и Тараса Шевченка.

Потврдили су то у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја и додали да је град за ове радове издвојио 27.378 марака.

- Када је ријеч о реконструкцији расвјете, она је у току и биће изведена у улицама Растка Петровића, Марка Цара те Браће Подгорник, на локацији Аутобуске станице. Из буџетских средстава за те намјене издвојено је 32.560 марака. Планирано је да старе свјетиљке буду замијењене новим, при чему ће се добити расвјета бољег квалитета - истакли су у одјељењу.

Још су навели да ће самим тим трошкови одржавања расвјете бити мањи.

- Такође, због мање снаге сијалица потрошња електричне енергије биће знатно мања - казали су у одјељењу.

У буџету града постоји ставка за изградњу расвјете у дијеловима града гдје је нема и за њу је издвојено укупно 100.000 КМ.

Поред тога, расвјету су добиле, између осталог, и улице 22. априла, Понирска, затим дио улице Голуба Бабића, Кнежевске улице, те игралиште у Масариковој чиме је завршена планирана изградња расвјете за ову годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана