Основци осјетили чари путовања возом

Д. С.
Основци осјетили чари путовања возом

Бањалука - Око 180 ученика бањалучке Основне школе “Бранко Радичевић” у сриједу је возом путовало на једнодневни излет у Омарску код Приједора.

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Весна Вожни, која је јуче малишане испратила, истакла је да је путовање дјеце возом заправо презентација жељезничког путничког саобраћаја.

- Основци су осјетили чари путовања возом. Грађани у Српској веома мало користе жељезнички саобраћај, због чега је потребно развијати свијест о овом начину превоза. Министарство подржава овакав вид промоције жељезничког саобраћаја и безбједности у саобраћају - рекла је Вожни.

Директор Саобраћајне секције “Жељезница РС” у Бањалуци Сретко Тубак рекао је да кроз жељезничку станицу дневно прође око 500 путника или око 1.500 путника мјесечно.

Наставница ликовне културе у ОШ “Бранко Радичевић” Биљана Вукичевић рекла је да је ова идеја потекла из пројекта у ликовном образовању под називом “Незаборавно путовање”.

Ученица шестог разреда Милица Берић каже да јој је ово прво путовање возом и да је веома срећна што је то омогућено њој и њеним другарима из школе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана