Оаза љепоте у Љубачеву

Данијела Стоканић
Оаза љепоте у Љубачеву

Бањалука - Љубав према природи, урођена креативност, осјећај за естетику покрећу ме да свих ових година улажем много труда и времена у уљепшавање свог дворишта.

Рекла је то Јадранка Хајдер из Љубачева, побједник овогодишње акције "Бирајмо најуређеније" у конкуренцији за најљепше двориште на подрују града.

- Супруг и ја свакодневно, најмање два сата, уређујемо двориште, с обзиром на то да је велико. То радимо из због своје породице, а добро дође и другима који пролазе поред наше куће, јер имају шта да виде - рекла је Хајдерова.

Поред категорије најуређеније приватно двориште, у акцији су бирани и најљепше школско двориште, балкон и заједница етажних власника, а уручене су и специјалне награде.

Награду у категорији најуређенији простор у стамбеним зградама освојили су станари ЗЕВ-а на Булевару цара Душана 6, који су се, како кажу, сви заједно трудили да имају љепши и уређенији простор.

- Реконструисали смо зграду, промијенили огласне табле, поштанске сандучиће, окречили стубиште, засадили цвијеће испред улазних врата и још много тога - рекао је представник ЗЕВ-а Владислав Лековић.

Међутим, први пут такмичарима ове акције, као најстаријим учесницама, додијељене су и специјалне награде.

- Ова награда ме је изненадила и пуно ми значи. Сама живим и уређујем своје двориште. Захвална сам за награду и сада ћу се још више трудити да уредим двориште - рекла је једна од њих Стојанка Тривић.

Њима и другим најуспјешнијим учесницима ове традиционалне акције награде је јуче у Градској управи уручио градоначелник Слободан Гаврановић.

- Ове године изабрано је 11 најуспјешнијих учесника, који су награђени за труд, машту, љубав према цвијећу, зеленилу и бригу о свом животном простору. Основни смисао и јесте да што већи број грађана своје зелене кутке уреди на најљепши могући начин и да то буде допринос укупном уређењу града - рекао је Гаврановић.

Он је за сљедећу годину најавио да ће у акцији "Бирамо најуређеније" бити награђена и два најмлађа учесника.

- На тај начин желимо поручити да ова акција и све оно што радимо у будућности има смисао ако у то буду укључени најмлађи Бањалучани - истакао је Гаврановић.

Ово је 13. по реду акција "Бирамо најуређеније" коју организује Градска управа, а све да би наградила суграђане који уређују своја дворишта и доприносе љепшем изгледу града. Наградни фонд овогодишње акције, која је трајала од 27. априла до 5. јуна, износио је 3.000 КМ. Комисија за избор, у чијем саставу су били запослени у Градској управи и новинари, предложила је награде најуспјешнијим у износима од 100 до 600 КМ.

Најуређенија приватна дворишта

1. мјесто: Јадранка Хајдер - Љубачево

2. мјесто: Драган Костић - Крупа на Врбасу

3. мјесто: Бране Топић - улица Раде Врањешевић

 

Најуређеније школско двориште

1. мјесто: Гимназија

2. мјесто: ОШ "Јован Цвијић"

3. мјесто: ОШ "Змај Јова Јовановић"

 

Најуређенији простор у стамбеним зградама

Заједница етажних власника на Булевару цара Душана 6

 

 

Најљепши балкон

Милица Челебић - улица Ђуре Ђаковића

 

Специјалне награде

 

Стојанка Тривић и Мима Ђукић - најстарији учесници акције

 

Ротари клуб "Глорија Бањалука" - уређење моста "Патре"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана