Новим асфалтом до Пријечана

Јасмина Перишић
Новим асфалтом до Пријечана

Бањалука - Модерна и много шира дионица пута према Пријечанима је велики корак ка модернизацији ове саобраћајнице.

Истакао је то јуче градоначелник Слободан Гаврановић приликом обиласка трасе од 535 метара новог асфалтног пута у чију је изградњу уложено 542.000 КМ.

Изградња је трајала три мјесеца, а урађена је комплетна инфраструктура.

- Саобраћајница има двије траке и тротоаре, а реконструисана је и јавна расвјета. Изграђена је и оборинска и подземна канализација са свим подземним инсталацијама. Овај пут је приоритет, јер су Пријечани израсли у велико насеље са огромном концентрацијом становништва - рекао је Гаврановић.

Он је додао да пројектована вриједност пута у Пријечанима износи од 5,5 до шест милиона марака.

- Новац нас лимитира да пут буде завршен до краја. У наредној години из буџета ћемо издвојити дио новца за овај пут. Упоредно ћемо рјешавати имовинско-правне односе, а ових дана би требало да буду завршени и локацијски услови за наредни дио трасе, како би били створени услови за издавање грађевинске дозволе - казао је Гаврановић.

Истакао је да су прошле године ријешили имовинско-правне односе са 128 власника парцела ради преузимање земљишта како би проширили пут, али да је остало још 12 спорних случајева.

Додао је да би и мост у овом насељу требало да буде завршен до краја године, а уколико то не буде урађено до почетка школске године, ђацима ће бити обезбијеђен адекватан превоз.

Директор предузећа "Инжињеринг ДВД" Драган Бабић рекао је да је било напорно радити по љетним температурама, али да су радови завршени у предвиђеном року.

Возачи које смо затекли на новоизграђеној дионици пута задовољни су урађеним и драго им је што је почела изградња пута у Пријечанима.

- Лијепо је да се ради, јер овом насељу треба овакав пут. Замјерка је што је кратка дионица и што прије треба да буду настављени радови како би се растеретио саобраћај у овом насељу - рекао је возач Драшко Баришић.

Паркинг за Завод "Др Мирослав Зотовић"

Директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Доктор Мирослав Зотовић" Горан Талић рекао је да је изградња пута од великог значаја и за ову здравствену установу.

- Упутили смо захтјев Градској управи да на почетку ове дионице, недалеко од Завода, буде направљен паркинг за око 140 возила. Годинама имамо проблем са паркирањем, а дневно имамо око 1.000 пацијената па нам је паркинг од пресудног значаја - казао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана