Лакше и брже из Пријечана до Залужана

Данијела Стоканић
Лакше и брже из Пријечана до Залужана

Бањалука - На радост мјештана Пријечана и Залужана изградња новог висећег моста преко ријеке Врбас почиње идуће седмице.

Набујала ријека је у прошлогодишњим мајским поплавама однијела сатри мост, који је повезивао ова два насеља, па је то отежало свакодневни живот мјештанима који су морали алтернативним путевима да долазе до града или Залужана.

Уговорени износ радова је 178.000 КМ. Издвојен је из Фонда солидарности, а повјерен је предузећу “Нискоградња” из Лакташа.

Како је “Гласу Српске” објаснио директор овог предузећа Љубомир Ћубић, рок за завршетак радова је три мјесеца.

- Све је спремно за почетак главних радова. Још само да од надлежног министарства добијемо грађевинску дозволу и можемо почети са изградњом моста - рекао је Ћубић и додао да је надзорни орган Градска управа.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић није крио срећу и задовољство што ће мјештани овог насеља ускоро добити нови висећи мост, који их је све до прошлогодишњих мајских поплава повезивао са Залужанима.

- Изградњом овог моста биће ријешен највећи проблем овдашњих мјештана, који ће убудуће најнормалније моћи да одлазе у амбуланту, школу и у Залужане, а тако ће лакше бити повезани и са градом. Протеклих 12 мјесеци мјештани су се баш намучили пресједајући у два три аутобуса да би дошли до Залужана, који се буквално виде голим оком преко Врбаса, али су нама били далеко - рекао је Тојагић.

Додао је да су због недостатка моста само ради обичног лијека до апотеке у Залужанима морали да прелазе више од десет километара.

Пензионер из овог насеља Мирко Станић је казао да му је најбитнији одлазак до амбуланте.

- Права је катастрофа што морамо ићи у Лазарево, па онда другим аутобусом у Залужане. То су већ два превоза и само за карту до тамо и назад треба нам пет марака, а до прије годину за то ми није требало ни неколико минута хода - рекао је Станић.

Додао је да му је жао и малишана који иду у  школу у Залужане.

Фонд солидарности

•Укупан број пројеката на подручју града 14

•Укупан износ уговорених радова 1,95 милиона КМ

•До сада је за санацију водопривредних објеката по основу овог пројекта реализовано 528.000 КМ, односно 27,17 одсто

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана