Кадровска питања скинута са дневног реда Скупштине града

Сања Амиџић
Кадровска питања скинута са дневног реда Скупштине града

Бањалука - Тачка о кадровским питањима повучена је са дневног реда јучерашњег засједања Скупштине града. Разлог за то је жучна расправа, а на моменте и свађа између градоначелника Слободана Гаврановића и одборника опозиције због поништења конкурса за избор директора Центра за социјални рад.

Одборник Народног демократског покрета (НДП-а) у Скупштини града и члан Комисије за интервју за избор директора Центра за социјални рад Владимир Мирошљевић тврдио је да је извјештај који је градоначелнику Слободану Гаврановићу предала предсједник поменуте комисије Наташа Вукмировић лажан.

- Вукмировићева је самостално у име цијеле комисије саставила записник и без увида осталих чланова упутила га у даљу процедуру, чиме је учињена превара. У наредном периоду изнаћи ћу правни лијек да се испита ко је наредио такав записник и зашто он није достављен члановима комисије - казао је Мирошљевић.

На ранг-листи која је сачињена након завршених интервјуа Вера Сладојевић имала је највише бодова, 123, док је на другом мјесту била Далила Бојић-Ролд са 113 бодова.

- У извјештају стоји да Вера Сладојевић има највише бодова, али због тога што није добила подршку већине чланова комисије предност се даје другопласираној Бојић-Ролд, што није тачно. Комисија уопште није разматрала такав закључак, па га није могла ни усвојити - казао је Мирошљевић.

На ово је оштро реаговао градоначелник Слободан Гаврановић, који је рекао да је кандидат Вера Сладојевић на Комисији за интервјуе добила највише бодова, али није добила подршку већине чланова, због чега је он као предлагач упутио Скупштини одлуку о поништењу конкурса за избор директора ове институције.

- На мени је као предлагачу да утврдим конкретан приједлог са којим се иде на Скупштину града, што смо и урадили. Тако да је приједлог одлуке који је дошао у градски парламент у складу са законом - рекао је Гаврановић.

Он је додао да избор директора Центра за социјални рад предуго траје и да ће у народном периоду разговарати са коалиционим партнерима о дефинитивном рјешавању овог проблема.

До закључења овог броја “Гласа Српске” на 31. засједању Скупштине града усвојен је консолидовани извјештај о извршењу буџета града за период од јануара до децембра 2014. године.

Ђоковићу “Кључ града”

Највеће градско признање “Кључ града Бањалука” са повељом “Почасни грађанин града” ове године биће додијељено најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Ову одлуку донијели су одборници на јучерашњем засједању градског парламента, на којем је одлучено о додјели још осам награда поводом 22. априла, Дана града.

Према одлуци Скупштине града, Казнено-поправни завод Бањалука, који је био предложен за Плакету града, неће добити ову награду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана