Јунаци из цртаћа за лакше дане у болници

А. Ј.
Јунаци из цртаћа за лакше дане у болници

Бањалука - Паја Патак, Мики Маус, Штрумпфови и други ликови из цртаних филмова и сликовница наћи ће се на зидовима соба Клинике за дјечије болести и Клинике за дјечију хирургију Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука (УБКЦ).

Бањалучанка Наташа Рогић прољетос је осликала зидове ходника и чекаонице на Одјељењу педијатрије УБКЦ-а и одушевила најмлађе пацијенте, а управа болнице је потражила спонзоре за куповину материјала како би исти амбијент био и на поменутим клиникама.

- Украшени зидови су увеселили наше мале пацијенте, па смо пожељели да украсимо и остале просторије. Потражили смо донаторе за набавку материјала и добили новац од неколико фирми и осликавање је у току - рекли су у УБКЦ-у.

До јесени ће већина просторија одисати живописним бојама, а Рогићева и овај пут украшава зидове без надокнаде, желећи да олакша болничке дане малишанима и бар накратко им измами осмијех.

- То је мој поклон дјеци и болници. Осмијех на њиховим лицима при погледу на украшене зидове ми је довољна сатисфакција - прича Рогићева и додаје да ће и убудуће љубав према сликарству дијелити са најмлађима.

За украшавање користи акрил боје, а инспирацију за фигуре проналази у сликовницама и цртаним филмовима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана