Град слави 70 година слободе

Сања Амиџић
Град слави 70 година слободе

Бањалука - Бањалука је на данашњи дан прије 70 година ослобођена од фашизма у Другом свјетском рату, а поред бројних манифестација, обиљежавању тог јубилеја допринијели су и њени најмлађи становници који су јуче у Музичком павиљону парка “Петар Кочић” приредили пригодан програм.

Фолклорни и хорски наступ за своје вршњаке одржали су малишани из вртића “Наша дјеца”.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да се манифестација “Најмлађи вољеном граду” организује традиционално у оквиру прославе Дана града.

- Сваке године малишани и васпитачи из Центра за предшколско васпитање и образовање организују пригодан програм, на чему смо им захвални - казао је Гаврановић.

Из Градске управе кажу да ће полагањем вијенаца на спомен-обиљежја жртвама Другог свјетског рата данас у граду почети централна манифестација обиљежавања Дана града.

- Исто тако, биће уприличен пријем за делегације из пријатељских и градова партнера Кајзерслаутерна, Крања, Новог Места, Велења, Новог Сада, Суботице, Сремске Митровице, Херцег Новог, Куманова, Темишвара, Пуле и Загреба - казали су у Градској управи.

Додају да ће током дана, поред бројних спортских манифестација, ове године први пут бити уприличено и сјечење торте са грађанима те роштиљијада.

- Пресијецање рођенданске торте, коју је правило 14 посластичара, биће у улици Веселина Маслеше у 13.30 часова, док ће роштиљијада и пасуљијада почети у 15 часова на Тргу Крајине и у тврђави Кастел - рекли су у Градској управи и додали да ће свечана академија, на којој ће бити уручене награде најбољим и најуспјешнијим појединцима, установама и организацијама, бити уприличена у Банском двору Културном центру са почетком у 18 часова.

Према програму обиљежавања Дана града, за најмлађе суграђане у Градском позоришту “Јазавац” са почетком у 18 часова биће изведена представа “Разбојничка бајка”.

- За ову представу бесплатан улаз биће за дјецу из породица са четворо и више дјеце, те за дјецу из Дјечијег дома “Рада Врањешевић”.

Обустава саобраћаја

Због полагања вијенаца на споменик палим борцима НОР-а и одржавања атлетске уличне трке поводом Дана града данас, од 11.30 до 16 часова, биће обустављен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од Булевара цара Душана, зграда “Екватор” до улице Вука Караџића код Народног позоришта РС.

- За вријеме обуставе саобраћаја на линијама јавног превоза путника аутобуси ће бити преусмјерени на Булевар цара Душана, те у улице: Книнску, Видовданску, Вука Караџића и даље постојећом трасом - рекли су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана