Гаврановић: Фашизам је поражен, али није искоријењен

Срна
Гаврановић: Фашизам је поражен, али није искоријењен

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је поводом 70 година од ослобођења овог подручја да је фашизам поражен, али да није искоријењен, ни овдје, нити на просторима Европе.

“Опасност од идеје фашизма никада није прошла и ми морамо да се присјећамо оних који су дали своје животе у борби против њега”, истакао је Гаврановић.

Гаврановић је након свечаног пријема за делегације пријатељских и партнерских градова поводом Дана града новинарима рекао да су локалне власти за привреднике “први мостови” у сарадњи са државним нивоом, те да локална власт има велики маневарски простор да обезбиједи развој привреде и осталих области које су од виталног значаја за грађане.

Он је рекао да су у Бањалуку данас дошле делегације из девет братских градова да обиљеже овај битан датум. 

“Са већином ових градова имамо врло конкретну сарадњу и ови сусрети су прилика да разговарамо и о томе како да ту сарадњу још унапредимо”, рекао је Гаврановић и додао да ће сарадњу јачати и даље. 

Градоначелник Темишвара Николае Робу пожелио је грађанима Бањалуке срећу, успјех и просперитет са надом да ће отворени однос који имају ови градови допринијети бољој будућој сарадњи и партнерству. 

“Имамо одличне услове за сарадњу и зато морамо сарађивати”, нагласио је Робу.

У име града Новог Сада честитке Бањалучанима поводом Дана града - упутио је градоначелник Милош Вучевић, који је подсјетио да је прошле седмице Нови Сад посјетила делегација Универзитета из Бањалуке, те да је успостављена сарадња два студентска парламента.

 

“То су конкретни потези сарадње два града и надам се да ћемо и у наредном периоду то подићи на жстепеницу вишеж. Такође, на привредницима је да покрену иницијативу за сарадњу, а локалне самоуправе су ту да подрже и креирају амбијент”, истакао је Вучевић.

 

Замјеник градоначелника Пуле Елена Пух Белци каже да је весели то што су и ове године у Бањалуци, те изражава наду да ће успостављени контакти бити искориштени за конкретне пројекте.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана