Договорени начини сарадње Бањалуке и Загреба

СРНА
Договорени начини сарадње Бањалуке и Загреба

Загреб - Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да су на данашњем састанку са градоначелником Загреба Миланом Бандићем договорени модалитети сарадње администрације и привредника два града.

"До 15. маја биће закључено више протокола о начинима сарадње из области културе, локалног економског развоја и из комуналног сектора", рекао је Гаврановић Срни након састанка са Бандићем у Загребу.

Он је навео да ће протоколи садржавати конкретне активности, те да је усаглашено да су овакви протоколи у појединим областима основа, односно најзначајнији за функционисање система администрације или јавних служби, и треба да доведу до закључивања оквирног споразума о сарадњи између два града.

"Сарадња није спорна ни у овом часу, али цијенимо да су нам потребни конкретни кораци. Наравно да се сарадња и пријатељство између градова и народа подразумијева и ми ћемо наставити радити у том правцу", рекао је Гаврановић, који је данас боравио у узвратној посјети Загребу.

Он је додао да се, осим у области културе и стварања услова за локални економски развој и стратешко планирање, сарадња може започети и у области функционисања комуналног сектора, односно система комуналних служби и пружања комуналних услуга.

"Искуства и знања града као што је Загреб из комуналне области су значајна за наша комунална предузећа с циљем стварања што бољих услова живота наших суграђана и стварања услова за успјешније обављање комуналних функција", истакао је Гаврановић.

Он је подсјетио да је данашњи сусрет са градоначелником Загреба био наставак разговора који су започети у децембру у Бањалуци.

Послије сусрета са градоначелником Загреба, делегација града Бањалука посјетила је Загребачко-љубљанску митрополију, гдје су запалили свијеће и одали пошту недавно преминулом митрополиту загребачко-љубљанском и цијеле Италије Јовану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана