Цивилна заштита и матичари без предаха

Весна Поповић
Цивилна заштита и матичари без предаха

Бањалука - Сезона годишњих одмора у Градској управи и мањи број радника није утицао на рад служби, а због повећаног обима посла радници Матичне службе и Цивилне заштите су практично без предаха.

Према ријечима портпарола Градске управе Миленка Шајића, Матична служба је морала радити протеклу суботу због повећаног броја захтјева за провјеру података у матичним књигама.

- Викендом, али и другим данима Цивилна заштита је због суше морала организовати дежурства након радног времена.

Екстремно високе температуре су проузроковале проблеме у снабдијевању водом појединих дијелова града, али и због могућности пожара једни су обилазили терен, док су други радници дежурали - навео је Шајић.

Објаснио је да свака служба самостално планира одлазак својих радника на годишњи одмор.

- Повећан је број одсутних радника, али нема колективног годишњег одмора. Посао не смије да трпи и по потреби раднике пребацујемо на друге послове, тако да све службе града нормално раде - казао је Шајић.

Нагласио је да околности у граду диктирају на који начин ће радници одлазити на годишњи одмор.

- Прошле године за вријеме ванредне ситуације у граду због поплава велики број радника је пролонгирао своје годишње одморе - казао је Шајић.

И јавне установе раде у пуном капацитету. По природи посла Ватрогасна јединица града у најтоплијим мјесецима има пуно посла, али и њени припадници имају прилику да током љета оду на годишњи, али уз ограничења.

- У априлу правимо распоред, тако да увијек имамо довољно људи. У љетним мјесецима наши припадници имају право на максималних 12 дана годишњег, а остатак могу искористити касније - рекли су у градској ватрогасној бригади.

За разлику од градских служби, одборници Скупштине града, који обично засједају једном или два пута мјесечно, имаће слободан август.

Предсједник Скупштине града Будимир Балабан потврдио је да у августу није планирано ниједно засједање градског парламента.

Припремни састанак

Независни одборник Миленко Јаћимовић рекао је да је и ранијих година август био слободан за одборнике.

- Вјероватно ћемо се крајем августа састати како бисмо припремили прво идуће засједање у септембру - навео је Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана