Центар за социјални рад: Сладојевић умјесто Јаглица-Ђукић

В. Поповић, Д. Стоканић
Центар за социјални рад: Сладојевић умјесто Јаглица-Ђукић

Бањалука - Рјешење ситуације у вези са избором директора Центра за социјални рад, након вишемјесечних натезања, добиће епилог.

Како је за “Глас Српске” потврдио шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић, предсједништво Градског одбора партије је на посљедњем састанку одлучило да би Вера Сладојевић била одговарајући кандидат за вршиоца дужности директора Центра.

- Закључили смо да с обзиром на тренутну ситуацију у Центру, односно оптужбе које су изнесене на рачун рада ове институције и чињенице да Скупштина града није усвојила извјештај о раду овог центра за 2014. годину, треба да дамо прилику Вери Сладојевић како бисмо видјели да ли може поправити ситуацију у Центру - рекао је Босанчић.

Његов колега из СНСД-а Душко Рачић каже да ће та партија подржати ДНС-ов приједлог за првог човјека Центра, јер то мјесто припада њиховом коалиционом партнеру.

- Да ли тај приједлог био в.д. директора или именовани директор, стаћемо иза њега - нагласио је Рачић. Он сматра да се мора изабрати руководство Центра за социјални рад како би се вратио мир међу запослене и кориснике.

И опозиција не сједи скрштених руку у вези са стањем у Центру. Они су покренули иницијативу за смјену актуелног в.д. директора Дајане Јаглице-Ђукић.

- Неко ко је добио нула гласова за извјештај о раду и лош извјештај комисије Министарства здравља РС не заслужује да буде на челу Центра - сматра одборник СДС-а Миленко Јаћимовић. Одборник НДП-а Владимир Мирошљевић каже да би директор који не добије ниједан глас за извјештај о пословању од одборника требало сам да напусти функцију, а не да одборници покрећу некакву иницијативу. Јаглица-Ђукић је рекла да није упозната са тим да је опозиција покренула иницијативу за њену смјену.

- Нећу никада поднијети оставку са функције в.д. директора ове установе - кратко и јасно је рекла Јаглица-Ђукић.

Градоначелник Слободан Гаврановић је рекао да ће ускоро разговарати са руководством Центра о тренутној ситуацији.

- Није надлежност одборника да покрећу смјену директора. Они са избором вршилаца дужности немају ништа. В.д. директора смо могли мијењати и раније, јер тренутни руководилац само има муке са колективом, који је доведен у стање које је неподношљиво - нагласио је Гаврановић.

Конференција

Дајана Јаглица-Ђукић је на јучерашњој прес-конференцији, на којој су поред ње били и запослени, рекла да је Синдикат Центра покренуо поступак за утврђивање одговорности појединаца за које се сумња да су у јавност износили нетачне информације.

Како је рекла, то се, између осталог, односи на информације у вези са злостављањем дјеце и њиховом затварању у собама са решеткама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана