Чекају на аутобус читав сат

nezavisne.com, Фото: Ј. Ђурђевић
Чекају на аутобус читав сат

Бањалука - Прелазак на љетни ред вожње, односно смањен број возила јавног градског превоза и проријеђене линије, створио је проблеме за мјештане појединих насеља, па тако путници из града према Дракулићу чекају на аутобус који иде на сваких сат времена.

Жале се и на гужва у аутобусима у јутарњем и послијеподневном шпицу, посебно кад су велике врућине.

Драган Стојановић из насеља Дракулић истиче да сваке године  када се уведе љетни ред вожње начекају се аутобуса на линији 39.

"Не могу да чекам аутобус који иде на сваких сат времена, па се трудим током љета рјеђе да идем према граду", казао је он.

Једна продавачица сладоледа у центру града каже да живи у Дракулићу, па ако у 21 час пропусти аутобус, мора да чека сљедећи, који иде тек у 22 часа.

Илија Ђукић, предсједник Савјета мјесне заједнице Дракулић, казао нам је да се њему засад нико од мјештана није жалио на мали број долазака, односно полазака аутобуса, што се претходних година дешавало.

"Можда би у јутарњим или вечерњим часовима требало увести још коју линију, када су највеће гужве, али то је ипак до превозника да одлуче", истиче Ђукић.

Горана Поповић, мјештанка Мотика, каже да према том насељу аутобус 13 П често саобраћа, али да су проблем гужве у јутарњим часовима.

"Сматрам да би и током љета у јутарњим часовима требало бити више полазака аутобуса", рекла је она.

Из Савјета мјесне заједнице Мотике  кажу да су тражили  од градских власти да повећају број полазака и одлазака аутобуса.

Из  "Павловић турса",  који саобраћа у овим мјесним заједницама, нисмо добили  одговор да ли ће увести више полазака, јер је директор у петак био на путу.

Љетни ред вожње у  јавном градском  и приградском превозу  биће на снази до 16. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана